loader

درب آسانسور



  1.  مقدمه

درب آسانسور یکی از مهم ترین اجزاء یک آسانسور می باشد که کیفیت آن فاکتوری اساسی در کیفیت کلی و عملکرد کل سیستم آسانسور می باشد. درب های آسانسور در ابعاد، طرح ها و برندهای مختلفی دسته بندی می شوند. در طول سالیان متمادی که از توسعه و گسترش درب های آسانسور می گذرد این صنعت شاهد گسترش و بهینه سازی های زیادی در زمینه طراحی و تولید درب های آسانسور بوده است. از جمله مهم ترین این تحولات گسترش درب های اتوماتیک می باشد که امروزه مهم ترین دسته بندی درب های آسانسور تولید آن به صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک می باشد.

درب آسانسور از نظر محل به کارگیری به دو دسته ی درب طبقه و درب کابین دسته بندی می شود که درب های کابین برای هر آسانسور یک عدد و تعداد درب های طبقه نیز به تعداد واحد های توقف آسانسور می باشد. شکل های 2 و 3 نمونه ای از دب های کابین و طبقه را نشان می دهند. طراحی و توسعه درب های اتوماتیک طبقه و یا کابین در مدل های مختلف و برند های متنوع انجام می شود و نوآوری های زیادی در این زمینه انجام شده است. امروزه درب های اتوماتیک آسانسور در مکان های مختلف مانند ساختمان های مسکونی و اداری، هتل ها، بانک ها، بیمارستان ها و ... مورد استفاده قرار گرفته و زندگی روزمره ی دسته ی زیادی از مردم را آسان تر کرده اند.

افراد زیادی در زمینه ی طراحی و گسترش درب های اتوماتیک آسانسور فعالیت کرده اند. اما گسترش درب های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک آسانسور به طور عمده در نیمه ی اول قرن بیستم و علی الخصوص در ایالات متحده به انجام رسید.در اواخر قرن نوزده میلادی و اوایل قرن بیستم، الکساندر مایلز که یک مخترع آمریکایی بود به خاطر اختراع درب‌های آسانسوری که می‌توانستند به‌طور خودکار باز و بسته شوند، شهرت یافت. اختراع درب های اتوماتیک آسانسور توسط این فرد در اواخر قرن نوزدهم و نیز اختراع مکانیزم های باز وبسته کردن درب های آسانسور به صورت اتوماتیک توسط رایت و لاو Geo. W. Right & Albert Love (No.789,895, May 1906) در عملکرد آسانسورها را بسیار ایمن‌تر کرد به گونه ای که درب‌های اتوماتیک آسانسور هنوز یک ویژگی استاندارد آسانسورهای امروزی هستند و قسمت عمده ای از صنعت آسانسور را به خود اختصاص داده اند. شکل 1 شماتیک مکانیزم طراحی شده ی  درب آسانسور  رایت را نشان می دهد

 

  1. انواع درب های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک آسانسور

1-2- درب آسانسور- تلسکوپی (کشویی یا جمع شونده)  Folding (Sliding) Door

در این نوع درب آسانسور، لته های درب به یکی از جهات باز می شوند. جهت باز شدن نیز با توجه به ابعاد و شکل چاه آسانسور تعیین می گردد.

که در این صورت به دو دسته ی راست بازشو و چپ بازشو  دسته بندی می شوند که به شرایط چاه آسانسور و ابعاد آن ارتباط نیز ارتباط دارد.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

2-2- درب آسانسور- سانترال Central-Opening Door

در این نوع درب آسانسور لته های درب از وسط به سمت کنار جمع می شوند. معمولا این نوع درب های اتوماتیک در 2 لته ساخته می شوند و چنانچه تعداد لته های بیشتری داشته باشد تحت عنوان تله سانترال شناخته می شوند.

هر دو  نوع درب کابین و طبقه می توانند به یکی از این دو نوع درب تلسکوپی و یا سانترال طراحی شوند که انتخاب هر یک به ابعاد پروژه ی مورد نظر و کارکردی که از آن مد نظر می باشد ارتباط خواهد داشت.

 

شکل 1- مکانیزم ثبت اختراع شده مکانیزم درب اتوماتیک آسانسور رایت و لاو

شکل 2- نمونه ی درب کابین

 

شکل 2- نمونه ی درب طبقه 

::. این سایت متعلق به شرکت روانکار سماتک می باشد .:: Copyright © 2021 – 2022
با ما در تماس باشید

فرم نظرات را در اینجا پر کنید